Бивш ядрен бункер стана луксозен ваканционен дом

17

Бивш ядрен бункер е превърнат в луксозен ваканционен дом с четири спални и частен киносалон. Beckham Creek Cave Lodge в Партенон, Арканзас, е разположен на 10 метра под земята и може да се ширите на цели 6000 квадратни метра. Домът е издълбан от скали през 1989 г. от бизнесмена Джон Хейс, който първоначално е искал да го използва като скривалище против ядрена война по време на Студената война.

След ремонта му на стойност 1 милион паунда той е превърнат в хотел и сега разполага с четири спални, четири бани, напълно оборудвана кухня за гурме вечери и хол със собствен естествен скален водопад, а от тавана висят сталактити, висящи от тавана. Има също тавански помещения и балкони, на които да се насладите на зашеметяващата гледка, а в хола ще ви сгрее и камина. Гостите могат да се възползват изцяло от терена от 256 акра, като се насладят на разходка до гледката, наречена „Окото на иглата“.

За по-приключенско настроените туристи има и разходка с UTV до район, наречен Индийския лагер, включващ няколко вертикални пещерни отвора, водопади и невероятна гледка.

Имотът може да подслони до 12 души и е подходящ за романтични бягства през уикенда, малки компании, семейни събирания. Цените започват от 1600 долара за една вечер при минимум две нощувки. Още през 2018 г. имотът беше обявен за продажба – въпреки че ви трябват скромните 2,75 милиона долара, за да го купите.

Previous articleНай-стиснатата милионерка в света яде котешка храна
Next articleМесото на растителна основа става все по-популярно
Владимира Стоянова е автор на статии от 5 години. Тя е завършила Софийски университет „Свети Климент Охридски“ със специалност "Пиар" и в Aleya51 отоваря за разнообразието на темите в сайта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here