Десетте най-добри дестинации за почивка в Турция

18

Ако никога не сте били в Турция преди, бъдете сигурни, че избирате изключително красива дестинация, която може да предложи много, независимо от типа пътешественик, който сте. Исторически руини, оживени мегаполиси, красиви плажове, аквапаркове, планини, шопинг, отлична кухня, и всичко това на достъпна цена. Така че каквото и да търсите, било то кратко пътуване до Истанбул, почивка на плажа на Средиземноморската Ривиера или място за пътуване за известно време с микс от всичко, Турция може да бъде дестинацията за вас. Близо 40 милиона чужденци посещават Турция всяка година като повечето от тях се връщат отново и отново, защото са се влюбили в Турция, нейния начин на живот, традиции и гостоприемство. Ако искате да посетите и вие южната ни съседка, то вижте следния списък с препоръчаните места, които задължително да видите по време на вашата лятна почивка в Турция.

  1.  Кападокия и гледки с балони

Кападокия, разнообразен пейзаж от вулканични скали, оформени в продължение на хиляди години от ветровата ерозия, за да образуват днес онези приказни комини, заради които пътешественици от цял свят пътуват, за да ги видят. Издигане с балон във въздуха, подземни градове и пещерните църкви на Гьореме си заслужават да се видят.

  1.  Анталия, не само курорт, а и мегаполис

Разположена на брега на Средиземно море, Анталия приютява два от най-известните плажове в Турция, старият град Кайлечи е чудесна разходка из османската архитектура, историческият музеят прелива от древни артефакти, а неговото ненадминато гостоприемство, базари за шопинг и нощен живот привлича туристи от цял ​​свят.

  1. Алания и Червената кула

Част от по-големия регион на Анталия, Алания е колкото сходна на Анталия, толкова и различна, и интересна. Нека не забравяме, че това е най-топлият курорт в цяла Турция с над 300 дни в годината със жарко Слънце. Каква по-подходяща дестинация за почивка?

  1.  Бодрум – удоволствие от живота

Хедонистичната репутация е спечелила на курорта огромна слава не само сред чужденците, но и сред турците, които често прекарват своята почивка в Бодрум. Крайбрежният замък е неговият емблематичен символ, но предизвиква също възхищение сред младежите благодарение на оживения си нощен живот.

  1. Фетие – неземно красиви пейзажи

Съставен от множество по-малки курорти като Олудениз, Гьочек, Хисарону, и заобиколен от зашеметяваща планинска верига Тавър, Фетие е един от любимите курорти на всички. Места, които може да видите са Синята лагуна, Долината на пеперудите и древните руини на Ликия.  

  1. Кушадасъ – заложете на класиката

Повечето туристи посещават Кушадасъ, за да видят близките древни руини на град Ефес и къщата на Дева Мария, но курортът предлага много повече от това. Като круизно пристанище, тук нощният живот и пазаруването са на първо място, а зоната на Дамския плаж е подходяща за тези, които търсят пясъчен плаж и красотата на Кушадасъ като крайбрежен ваканционен курорт.

  1. Градски туризъм в Истанбул

Световните туристически класации го казват. Истанбул е деветият най-добър град в света за градски туризъм, като Global Cities Destination Index на Mastercard го оцени като една от най-добрите туристически дестинации изобщо в света. Приемайки над 10 милиона пътешественици всяка година, задължителните за разглеждане забележителности включват Света София, Синята джамия и дворците Топкапъ и Долмабахче.

Кристално чисти води, високи планини, руини на древните империи, малки идилични селца, огромни космополитни градове – има толкова много причини да посетите Турция, а тя е винаги гостоприемна и ви очаква.

Previous articleОще една причина, поради която да отидем на масаж
Next articleХванаха Виктор и Алекс по време на среща в центъра на София
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here