Детегледачка-крадец вилнее в София

263

Потърпевшите твърдят, че са им изчезнали пари, бижута, дрехи и обувки

В социалните мрежи група майки сигнализираха за жена, която се представя за детегледачка или болногледач, влиза в дома им, печели доверието им и в последствие от апартаментите им започват да изчезват пари, бижута, дрехи и обувки, споделя Нова ТВ.

Това, което направило впечатление на Диляна, било, че нито веднъж жената не попитала за навиците на детето ѝ. Разказвала за свои житейски трудности, обясни потърпевшата. Разбрала, че вероятно е измамена, след като видяла пост на друга жена в интернет.

Името на жената, представяща се за болногледачка и детегледачка, е Анна Таскова. Била с голям опит. Нито едно от измамените семейства обаче няма договор, за да докаже, че чужд човек е бил в дома им и да подаде сигнал в полицията.

Весела Бадикова първа разказва историята си в социалните мрежи. Наема Анна през декември 2021 година чрез обява в интернет. Жената близо година се грижи за детето на Весела – до април месец тази година. Майката разказва, че детето ѝ си събирало пари в касичка, като било натрупало около 400 лв. спестявания. По думите на Весела дни преди рождения му ден тя сама отваря касичката и установява, че голяма част от парите липсват.  Опитва се да поговори с детегледачката да върне парите, но без успех. Решава да публикува историята в мрежата.

С нея се свързват и други жени, които твърдят, че са подведени от Анна Таскова. 

Лили Христова наема въпросната дама през 2018 година, за да се грижи за болната ѝ майка. Анна поискала три месеца предплата, а след това изчезнала с парите. Сумата, която отказва да върне, е 3000 лв.

През май 2022 година друго семейство от София наема Анна да се грижи за двете им деца. Тогава мнимата детегледачка обяснява, че синът ѝ се е самоубил и поискала пари, за да покрие разходите за погребението му. Семейството твърди, че дава 300 лв., а уговорката е жената да изработи дадения ѝ аванс. 

През март 2023 г. тя се обадила и казала, че няма да върне парите, защото те не им трябвали. В последствие се оказало, че други хора също са помогнали за погребението. През февруари месец тази година жената отново е наета, макар и за два дни, от друго семейство.

Наш екип също опита да открие Анна Таскова – първо на адреса, който е предоставила за връзка с нея, а после и по телефона. Пред NOVA тя отрече да е мамила свои клиенти. Призна, че е взела пари от едно от семействата, но заяви, че те са били дадени безвъзмездно.

Поканихме Анна да се срещне с екипа ни. При първия разговор с нея тя прие поканата ни. След няколко минути обаче отказа среща. Публикация с нейна снимка се разпространява в социалните мрежи. Целта – да бъдат предпазени други семейства от набезите на жената, казват авторите на постовете. От коментари в социалните мрежи става ясно, че Анна е имала контакт и с други семейства, изпращала е снимки на деца, за които се е грижела, като доказателство за професионализма й.

Previous articleВижте кои момичета уважиха концерта на Евгени в Пловдив
Next articleНова ало измама – от кои мобилни номера да се пазите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here