Добре дошли в селото на Дядо Коледа

41

Сезонът на снега, коледните песни и веселбата, сезонът на елена Рудолф и Дядо Коледа. Докато и деца, и възрастни се радват на празничния коледен дух, ние се чудим как изглежда селото на Дядо Коледа във Финландия, страната на среднощното слънце. Рованиеми е официалното село на Дядо Коледа, разположено във Финландия, близо до Арктическия кръг. И тук е Коледа през цялата година.

Това е мястото, където Дядо Коледа отсяда, опакова вашите подаръци и организира вълшебни коледни изложби и други събития за малки и големи през всичките 365 дни. С мисията да разпространява коледната любов и настроение, да повишава благополучието на децата и добротата на по-възрастните, селото на Дядо Коледа предлага различни услуги и основни атракции през цялата година, което прави магическия Арктически кръг още по-ослепителен.

От намирането на приятели в парка с хъски в Арктическия кръг до галенето на зимни животни в зоологическата градина на фермата на елфите, това е идеалното място да отприщите вътрешното си дете и да прекарате приятно време със семейството. С толкова много неща, които да ви върнат на страниците на приказките, пригответе се да преживеете детството си както никога досега. Докато сте в селото на Дядо Коледа, никога няма да ви е скучно, тъй като в Дядо Коледа има много компании за програмни услуги, магазини за сувенири, множество кафенета и ресторанти, които да заситят глада ви и разбира се Главната поща на Дядо Коледа — една от основните атракции в Село Клаус.

За тези, които не вярват, е време да посетят истинския Дядо Коледа в Лапландия. Все още има билети да прекарате незабравими мигове в страната на стареца , с истински елени, тролове и елфи. Цената на срещата с белобрадия старец за 6 дни е около 1400 евро.

Милиони туристи от цял свят се стичат в Селото на Дядо Коледа – увеселителен парк във финландска Лапландия, където температурите падат до минус 15 градуса по Целзий.

Стиснали скиорски шапки в ръце, посетителите търпеливо се редят на опашка, за да получат кратка среща с „Joulupukki“ – финската дума за Дядо Коледа, и възможност за снимка, която заплащат в твърда валута.

Главната поща на Дядо Коледа

Главната пощенска служба на Дядо Коледа е напълно функционална пощенска служба, работеща през цялата година, която ви позволява да изпращате писма, колети с подаръци, картички и пощенски картички направо от Арктическия кръг и да видите усмивка на лицата на любимите си хора, когато получават специално пощенско клеймо на Арктическия кръг писма, изпратени от елфи точно преди Коледа. Всички писма, поставени в червената пощенска кутия тук, се съхраняват и изпращат за самата Коледа. И входът е безплатен. Можете също така да изпратите специално писмо до Дядо Коледа от селото на Дядо Коледа в Рованиеми, което е специално изпратено от Дядо Коледа навреме за Коледа. Ако искате да пишете на Дядо Коледа, неговият официален роден адрес е Tähtikuja 1, 96930 Рованиеми, Финландия. Интересното е, че Дядо Коледа получава над половин милион писма от цял ​​свят.

Селцето на стареца се нарича Рованиеми.

То си има летище за пристигащите гости, а екскурзията включва освен аудиенция при Дядо Коледа, който със сигурност ще познае слушате или не, ще видите пощенската му станция с много пристигнали писма. Има специална среща с тролове, разходка в развъдника за елени-истински.

Северното сияние – Aurora Borealis

Северното сияние е природен феномен, видим в Рованиеми и други части на Лапландия 150 нощи в годината, от средата на август до началото на април. Обикновено те се появяват между 22:00 и 2:00 часа, понякога дори в 19:00 часа. Те могат да продължат от няколко минути до няколко часа. Поради местоположението си покрай Арктическия кръг, слънцето остава над хоризонта в Рованиеми и други части на Лапландия от началото на юни до началото на юли. Остава дневна светлина през цялата нощ, но за по-дълъг период.

Previous articleБащата на Сашко: Рисува храсти и далечни светлини, отслабнал е с 5 килограма
Next articleНова Зеландия забранява цигарите за бъдещите поколения
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here