Зъбен гранулом – коя е най-добрата превенция

181

Както е при всяко друго заболяване, при зъбния гранулом също важи правилото, че най-доброто средство за борба с него е превенцията. За да се предотврати неговата поява, зъболекарите са единодушни, че трябва да се грижим за това зъбите ни да са здрави.

Ако зъбите и венците са в добро състояние, вероятността от всякакви инфекции, кариеси и други заболявания ще бъде значително по-малка, а от там и рискът за поява на гранулом чувствително ще намалее (вижте в страницата на Churlinov.bg).

Миенето на зъбите като превенция в проявата на грануломи

Понякога дребните неща правят голямата разлика и един такъв пример е редовното миене на зъбите. То значително намалява риска от поява не само на грануломи, но и на всякакви други проблеми с устното здраве, като например кариеси и зъбен камък.

Тъй като цялостно спомага за поддържането на здравето на зъбите и венците, миенето на зъбите се препоръчва като последно нещо преди лягане вечер и поне още един път на ден, най-добре след събуждане.

За да свърши своята магия, за миенето трябва да се използва паста за зъби, която съдържа флуорид. Освен това е от голямо значение да си изберете качествена четка за зъби (не е нужно да е електрическа) и да я сменяте редовно.

Редовните визити при стоматолога не бива да се забравят

Трябва да си организирате редовни посещения при зъболекар или ендодонтист (например два пъти в годината). Това се прави с цел профилактичен преглед и почистване на зъбите от зъбен камък.

На тези редовни срещи стоматолозите често забелязват петънца по зъбите, които имат потенциал да се превърнат в кариес. Това ще ви даде възможност да вземете мерки много преди проблемът да е станал сериозен.

Почистване с конец и здравословна диета

Много важен аксесоар, който трябва да присъства във всеки дом е конецът за почистване на зъби. Той може лесно да достигне пространството между зъбите и по този начин предотвратява натрупването на плака.

Не на последно място, трябва да кажем няколко думи и за храненето. Избягването на сладки напитки и храни и спазване на здравословна диета може сериозно да намали риска от всякакви здравословни проблеми, в това число и свързани със зъбите.

Previous articleУслугата фулфилмънт – професионализъм на отлична цена
Next articleКои услуги на частни линейки София ще оцените
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here