Избиха 1500 делфини заради древен обичай на Фарьорските острови

7

Избиха 1500 делфини заради древен обичай на Фарьорските острови. Смъртта им дойде като част от традиция, която се спазва повече от хилядолетие. Наричат я „grindadráp“, която представлява лов на делфини в морето със специални харпуни. Местните влизат с моторни лодки във водата и обкръжават стадо от делфини, след което ги прикоткват да отидат към брега, убиват ги и превозват телата им към сушата, нареждат гов редица и се заснемат и броят.

Морските природозащитници Sea Shepherd осъдиха ​​събитието, което бе най-големият лов на делфини в историята на Фарьорски острови. Организацията сподели кадри от убийството, извършено на 40 километра в датската вода. Имаше много дебати дали ловното събитие на населението е „ужасяващ“ акт на жестокост или важна културна практика, осигуряваща на островитяните усещане за фарьорска идентичност и общност, както и месо за прехрана.

Месото е предназначено за изхранване на местните семейства, но в случая на настоящото клане е вероятно да има прекалено много за изхранването на 53 000 жители на острова – което означава, че голяма част от храната може да бъде пропиляна. В момента Фарьорските острови, наред с Норвегия, Исландия, Япония и САЩ (Аляска), остават двете единствени места в света, където все още се практикува подобен лов.

Previous articleХората се подиграват на новия iPhone 13, вижте най-смешните мемета в интернет
Next articleБивш шампион по кикбокс, израстнал в общинско жилище в Англия, стана луксозен инфлуенсър

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here