Какво научих за наемите след живот в 10 скапани апартамента

9

По време на опита ми с апартаменти под наем съм живяла в 10 различни. Някои от тях, като сегашния ми, бяха страхотни – добър хазяин, красиво и компактно обзаведен, приятни съседи. Други, поради липса на по-добър термин да се опишат, са пълни боклуци. Сблъсквал съм се с всичко – от прости проблеми с отоплението до по-сериозни проблеми, като напълно издълбан таван.

Но можете да се поучите от моя опит за търсене на апартаменти под наем – ето разбивка на различните ситуации, с които съм се сблъсквала, и какво да правите в случай, че срещнете същото.

Ремонти – договорете се предварително

Благодарение на информация от човека, живеещ в апартамента под моя, открихме, че тръбите са се счупили в стената и всеки път, когато се къпех, течеше вода в неговия апартамент. Препоръката на моя хазяин? Да се къпя веднъж седмично!? Хм, не! Говорете с хазяйна да покриете ремонта, като ви приспадне от наема, въпреки че ангажиментите по поддръжката са негови, но само ако това е упоменато в договора.Но за да предотвратите кавги, уточнете това още преди да се нанесете – кой има грижа за ремонтите, кой ще покрива разходите и т.н.

Таванът ми буквално се срути. Една особено влажна пролет се върнах от разходката с кучето си, за да видя, че целият таван на трапезарията се е срутил върху масата ми поради наводнение в горния апартамент. Почистих възможно най-добре и търпеливо се обадих на хазяина си да дойде да го поправи. В крайна сметка се обаждах всеки ден в продължение на две седмици, докато той най-накрая накара някой да го поправи. Сега знам, че да живееш без таван в продължение на две седмици не е края на живота..

Не наемайте стари сгради – има защо

Наех къща, построена в началото на 20-те години с недовършено мазе. Тъй като домът беше толкова стар и основата се беше пропукала, имаше дупки, от които се промушваха всякакви животни. За щастие никога не ми се е налагало да се справям с опосум или катерица, но в един момент имах семейство мишки, които живееха в къщата. Обадих се на наемодателя, но той доста време не откликна на проблема. В крайна сметка просто беше най-лесно да се справя сама с проблема. Поставянето на капани без убийство е добра първа стъпка и винаги се погрижете да запълвате празнините, където животните могат да влязат.

Previous articleКогато природата среща лукса
Next articleИнтериорните дизайнери полудяха по този цвят

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here