Как да си купим къща за 1 евро в Италия

17

Предполагаме сте чували как една малка община в Италия преди четири години реши да продава местните къщи за символичната цена от 1 евро, за да привлече млади хора и да се пребори с обезлюдяване. Много хора решиха да инвестират тази „голяма“ сума за имот в Италианския град, но в последствие, посещавайки мястото, се разочароваха. На място те видели, че много от къщите там пустеят от десетилетия – или собствениците им са  напуснали региона, или наследниците им нямат интерес да поддържат къщата.

Голяма част от офертите били на изцяло рухнали къщи – без покрив, с изгнил под, с олюпена мазилка. Точно това ви очаква, ако решите да си купите къща за 1 евро – в договора за покупко-продажбата кметът е разписал ангажимент към вас, тъй като общината е изкупила всичките запуснати имоти и реално тя ги препродава на тази цена. В рамките на 3 месеца от покупката, трябва да започнете мигновен ремонт на къщата.

Друг проблем са често неизяснените отношения на собственост, множеството наследници, които са напуснали страната или са починали. Това поражда голям документален хаос и дори казуси на спор след продажба на имота, когато наследници се появяват и предявяват претенции.

Не забравяйте и за данъка върху имота, който е доста по-скъп от първоначалната инвестиция.

И ако решите да си купите къща за 1 евро в Италия, може да проверите офертите в цели 25 общини от целия ботуш.

Previous articleУличиха Меган в лъжа пред Опра
Next articleТрансджендър за първи път на корица на списание

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here