Как да улесним сложен развод

10

Разводът е едно от най-трудните препятствия, с които се сблъскват хората в съвременното ежедневие. Това е един период, който може да накара и най-силният човек да се почувства разбит, наранен, несигурен и слаб.

Разводът, обаче, не бива да се разглежда само от своята емоционална страна, защото той всъщност представлява един договор, който, при това, сам по себе си има доста сложен характер.

Наемете бракоразводен адвокат

Ако ви предстои сложен развод, първата стъпка е да наемете бракоразводен адвокат, който да ви представлява. Като сложни могат да се определят (без да сме напълно изчерпателни) следните случаи:

  • Когато има разногласия относно имуществото;
  • Когато има разногласия относно децата;
  • Ако има твърдения за домашно насилие;
  • Ако е на лице сложно финансово положение (както за добро, така и за лошо).

Вероятно, ако до сега не сте били в подобно положение или ако нямате близък човек, който да е преминал през това, няма да познавате добър адвокат. Ако ви е нужен специалист в София, можете да разгледате в TML-Consult.bg.

Опитайте се да водите диалог

Това много често може и да не ви свърши никаква работа, но можете да се опитате да проведете диалог. Вероятно и двете страни ще искат да получат по нещо, което отсрещната страна няма да е съгласна да даде. При всички положения, и двете страни ще трябва да отстъпят по малко, въпросът е до колко.

Потърсете емоционална подкрепа от близки

Много добре ще ви се отрази да намерите емоционална подкрепа от страна на своите близки. Човек има нужда да поговори, да усети внимание, разбиране и подкрепа от страна на хората, които обича.

Избягвайте да “навирате в носа” на бивш брачен партньор новата си половинка

Както мъжете, така и жените трябва да са внимателни в това отношение докато са в развод. Имайте предвид, че ако се показвате с новия си партньор пред онзи, с който сте в развод, това може доста да повиши напрежението и да направи бившия брачен партньор по-малко склонен към компромиси.

Не си изтървайте нервите

Разводът е един вид преговори. Ако предстоят дела или събеседвания отивайте навреме, не повишавайте тон и  покажете вежливост, дори и ако отсрещната страна не ви отвърне със същото. Ако например се уговаряте за среща с адвоката, попитайте бившия партньор дали за него този ден е удобен.

Previous articleКожените обувки – за всички, които ценят качеството
Next articleОл инклузив – най-добрите цени за максимално удобство
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here