Кое е най-доброто озеленяване за климата на София

10

При избор на затревяване, растения, поливна система и дървета, е важно да се вземе предвид климата на мястото. Поради площта на София, може да се наблюдават няколко микроклимата, което е важно да се вземе под внимание при избор на зеленина – някои харесват по-мокрите места, други предпочитат слънце.

Истината зад озеленяването на градина в София

Най-важните съображения при избор на растения за вашата градина, е местната влага, честотата на замръзване през зимата, нивото на подпочвените води и наличието на естествена сянка. В квартали като Драгалевци, например, растенията са подложени на много повече сутрешни валежи отколкото градини направени в Люлин.

Микроклимат и други важни аспекти за озеленяване в София

Поради близостта на високите склонове на Витоша, кварталите близо до нея са много по-проветливи и студени през зимата. Като най-суров сезон, зимата представлява най-голямо предизвикателство за повечето растения, включително младите дървета.

Ако живеете близо до Витоша, е добре да обърнете внимание на тенденциите на температурите. По-високата надморска височина на квартали като Симеоново и Драгалевци, означава и по-късно разцъфване на почти всички видове дървета, лехи с цветя и храстови растения.

Напоителната система на една градина в планината

Поради високата влажност на много градини, е необходимо да се внимава с поливните системи. Прекомерното поливане може да доведе до гниене на коренища, оронване на почви и дори отглеждането на мъх. Той бързо започва да иззема площта на озеленените площи и да консумира нужните хранителни вещества за едно добре изглеждаща поляна.

Дърветата за една планинска градина

За възможно най-добри резултати, особени при по-сурова зима, е добре да се направи подбор на дървета, които могат да издържат на продължителни ниски температури. Нарушаването на цъфтящият период от непредвидени снеговалежи може да се отрази зле на по-нежните растителни видове.

Използвайте професионална озеленителна услуга

Ако всичко това ви се струва като прекалено много информация, можете да използвате услугите на професионална фирма за озеленяване. Те специализират в озеленяването на всякакви градини в София и имат нужният опит и познания да направят правилният избор за вашият конкретен случаи.

С повече от 10 години опит в сферата, и над 50 години комбиниран стаж, техният екип е способен да създаде една наистина здравословна, естествена градина и то на доста ниска цена.

Обслужването в такива случаи не е просто еднократна услуга, тъй като е нужно поддръжка и подбор на допълнителни видове. Възползвайте се от качествените, професионални услуги на специалисти в областта като UniGarden-BG.com и бъдете сигурни във вашият избор.

Градината или двора не са просто за красота, те са източник на спокойствие и възможно за свързване с природата. От вашият избор зависи колко добре ще изглежда и колко ще бъде здравословна вашата градина – избирайте внимателно.

Previous articleОл инклузив – най-добрите цени за максимално удобство
Next articleКак да изберете правилния адвокат по застрахователно право
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here