Матю Пери открив мъртъв в джакузи в дома си

13


Актьорът Матю Пери, известен с ролята на Чандлър от „Приятели“, бе намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис. На мястото не са открити следи от насилие.

Пери е роден в Масачузетс през 1969 г. Израснал е в Отава, Канада, където посещава начално училище с Джъстин
Трюдо, който стана министър-председател на Канада. Мести се да живее в Лос Анджелис като тийнейджър. Има роли в шоута и сериали, но най-известност му носи ролята на Чандлър в „Приятели“.

Повече от 20 години актьорът се бори със зависимост от алкохол и болкоуспокояващи лекарства.

В история за корицата на PEOPLE от 2013 г. актьорът призна, че злоупотребява с алкохол и викодин, който му е предписал лекар след инцидент с джет ски през 1997 г. „Имах голям проблем с алкохола и хапчетата и не можех да спра“, каза той. „Накрая нещата станаха толкова зле, че не можах да го скрия, и тогава всички разбраха.“

В мемоарите си от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ Пери разказва за своята доживотна борба с пристрастяването към алкохола и опиоидите. Той пише, че е изпил първото си питие на 14, но не е разпознал признаците на алкохолизъм до 21. Оттогава според него е похарчил повече от 7 милиона долара за опити да изтрезнее, включително многократни престой в рехабилитация. Неговата злоупотреба с вещества също доведе до редица сериозни здравословни проблеми, включително петмесечна хоспитализация през 2018 г. след разкъсване на дебелото черво, което го остави, пише той, с 2% шанс да преживее през нощта.

„Никой не искаше да бъде известен повече от мен“, каза Пери пред The ​​Times през април, обсъждайки „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ на Фестивала на книгите. „Бях убеден, че това е отговорът. Бях на 25, беше втората година от „Приятели“ и след осем месеца осъзнах, че американската мечта не ме прави щастлив, не запълва дупките в живота ми. Не можах да получа достатъчно внимание. … Славата не прави това, което мислите, че ще направи.

Previous articleНасилие над дете със заболяване: Момиче ебито с колан от кмет на село
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here