Месото на растителна основа става все по-популярно

12

Месото на растителна основа става все по-популярно, показва нов доклад. Продажбите на месо на растителна основа в ресторантите и в търговията на дребно започват да се издигат през целия период на пандемията, докато традиционното месо остава на същите позиции. Данните предполагат, че тази тенденция е вероятно да продължи, тъй като потребителите от все повече дават приоритет на здравословото хранене.

Вкъщи, а не в ресторанта

Алтернативите на месото на растителна основа все още са с нисък процент спрямо конвенционалното и по последните данни под 10% от домакинствата го консумират. В ресторантите поръчките на бургери и сандвичи на растителна основа в заведенията за бързо хранене остават непроменени като дял, докато поръчките с телешки бургери са се увеличили с 12%.

Някои от веригите за бързо хранене, които въведоха растителни версии на своите елементи в менюто, имат стабилно ниво от поръчки, докато други, като Dunkin ’Donuts, изцяло изтеглиха алтернативните си месни предложения, заради липса на каквито и да е поръчки.

Интересна тенденция е, че тези, които купуват месни алтернативи в традиционните магазини за хранителни стоки, също консумират и месо. Тези потребители са по-склонни да купуват животински или преработени месни протеини в същата кошница до конвенционалното месо. По последни данни цели 34% от населението се стреми да яде по-малко месо, което води до нарастване на интереса към растителни алтернативи за месо. Тези купувачи избират храната, базирана на растенията заради най-вече социалната отговорност.

Previous articleБивш ядрен бункер стана луксозен ваканционен дом
Next articleСамотна майка от бездомна се превърнала в милионер, благодарение на пандемията

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here