Мъжете, които носят това, са по-склонни да изневеряват, казва ново проучване

28

Признаците, че приятелят или съпругът ви може да ви изневери, са многобройни и включват „дълги периоди на мълчание“, чести обвинения в измама, насочени към вас и малки промени в поведението, които включват отказ от зареждане на телефоните им, където можете да ги видите и огромно време, прекарано в банята с него.

Но според ново проучване на университета в Мичиган,публикувано в списанието „Личност и социална психология“ има още един знак, че вашият любим се е отклонил от пътя. Те избират да носят крещящи тениски, украсени с големи, луксозни лога Междувременно мъжете, които носят тениски с по-малки лога, се считат за по-надеждни.

Проучването се стреми да разбере дали мъжете, които носят крещящо облекло, са по-привлекателни за противоположния пол, основавайки се на вековната теория, че жените могат да бъдат по-привлечени от мъжете, които са богати – и че “блестящото” облекло е показно проявление на богатство.

Проучването, ръководено от доктор Даниел Крюгер, еволюционен психолог от Университета в Мичиган, се фокусира върху марката Ralph Lauren и два вида модели – с малко и с голямо лого.

Изследователският екип попитал мъжете кой тип биха избрали да носят на определени социални събирания.

Докато мъжете предпочитат по-малките лога за консервативни ситуации, включително интервюта за работа или официални поводи, като например да се срещнат за първи път с родителите на своята приятелка, същото не може да се каже за дрехите с по-големите лога.

Мъжете споделят, че е по-вероятно да носят ризи с големи лога, когато са в ситуация, в която се състезават за социално господство, например за лидерска роля или при привличане на нов партньор. Резултатите показват, че мъжете, които притежават дрехи с големи лога и надписи, се интересуват повече от краткосрочните връзки, отколкото от дългосрочните. Съответно са склонни да ви изневерят, дами.

Previous articleПет грешки, които правим при пране в пералнята
Next articleСъвети за бързо отслабване, които ви се искаше да знаете по-рано

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here