Никой няма достатъчно спестявания, за да оцелее при пенсиониране

6

Да се наслаждаваш на пенсионирането си със солиден приход от държавата е американската мечта, но все по-голям брой американци изглежда се насочват към жив кошмар поради липса на спестявания, потвърждава ново проучване.

Ново проучване на Института за осигурено пенсиониране говори с 990 американци на възраст между 40 и 73 години през март и установи, че през поколенията хората просто нямат достатъчен пенсионен доход. Повече от половината от анкетираните имат спестявания под 50 000 долара за пенсиониране и тази сума е малко вероятно да се повиши скоро в повечето случаи.

Почти 60 процента от работниците влагат по-малко от 10 процента от доходите си в пенсионни спестявания, докато около една трета дори не заделят пет процента. Тази липса на спестявания определено не е изключителна за по-възрастните американци.

Всъщност милениалите, много от които навършват 40, са дори по-зле от поколението X, тъй като изостават в пенсионните спестявания, собствеността на жилището и общото богатство в сравнение с предишните поколения.

Значи тази липса на спестявания се дължи на лошо планиране?

Не. Най -големият проблем е, че заплатите просто не са в крак с по-високите цени в последните години. Хората не могат да спестяват, когато влагат всичките си пари в това да оцелеят. Въпреки че спестяванията от заплати са се увеличили за най-високодоходните, същото не може да се каже за средностатистическия доход в САЩ, което затруднява повечето работници реално да имат достатъчно спестени средства за пенсиониране.

Освен ако това не се промени, е трудно да си представим, че размерът на спестяванията ще се подобри за повечето американци.

Въпреки тези мрачни перспективи за финансовото бъдеще, голяма част от американците изглежда са уверени, че ще могат да се пенсионират със спестявания. От анкетираните 46 процента казват, че планират да напуснат работната сила на 65 или по -ранна възраст.

Previous article10 визии за есенен маникюр
Next articleПреяждането не е основната причина за затлъстяването, вижте коя е всъщност

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here