Пет грешки, които правим при пране в пералнята

17

Не четем етикета

Технологично погледнато пералните машини са изминали дълъг път и най-новите модели значително улесняват натоварването ни, но пералните машини все още не могат да прочетат етикета на дрехата и да изберат правилните настройки без да искат помощ от нас. За да знаете как да перете прането си правилно, ще трябва да прочетете инструкциите на производителя за този тип плат. Ако не прочетете и не следвате етикета, тази дреха може да оцвети другите, ако градусът на програмата е висок или тъканта да се свие или повреди.

Използваме само една програма

Научете вградените настройки на вашата пералня и как да ги персонализирате според вашето облекло. Вярно е, че голяма част от нашето облекло може да се изпере при стандартна програма и да излезе перфектно изпрано. Ако имате навика да перете всички дрехи в една стандартна програма, то правите голяма грешка. Някои програми имат по-малко заложени килограми и ако я претоварите, ще я повредите във времето. Освен това има дрехи с изисквания за по-кратък цикъл на пране, по-ниски градуси или без центрофуга. Не случайно в опътването пералнята идва с 16 различни програми.

Повече препарат

Ако дрехите ви са наистина мръсни, разбира се, че ще ви трябва допълнителен препарат за пране. Грешно! По-добре е да изперете дрехите два пъти подред с нормално количество препарат, отколкото да заредите един цикъл с допълнително препарат. Много перални машини имат настройка за предварително пране, която също може да се използва. Много от нашите по-нови перални машини са проектирани да бъдат енергийно и водоефективни. Допълнителният прах за пране няма да се изплакне дрехите добре с количеството отделена вода. Вместо това водата с екстра препаратът ще остане в дрехите ви или ще се отложи във вътрешността на вашата пералня, което може да доведе до лоша миризма в края наа цикъла.

Да не извадим дрехите веднага след пране

Всички се разсейваме от други задачи по време на прането, но да напълним пералнята и да оставим много дрехи там за часове отново означава лоша миризма. Задайте таймер или напомняне на телефона си, така че дрехите да се извадят веднага сле дпрането, за да се предотврати ново пране на същите дрехи.

Да не балансираме уреда

Ако машината ви издава странни звуци, можете да го поправите, преди проблемът да се влоши. Регулирането на машината в долните ъгли отнема няколко минути и дава голяма разлика. Небалансираното натоварване кара пералната машина да работи много по-трудно, отколкото би трябвало, което в крайна сметка може да доведе до износване на уреда и неговите части по-бързо. По-късно може да се окажете със скъпи ремонти за нещо, което отнема само малко усилия, за да се поправи в момента. Вижте уебсайта на производителя или ръководството, приложено към вашето устройство, за насоки и не забравяйте да купите антивибрационна подложка.

Previous articleВижте кучето на Ивет Лалова “Токио”
Next articleМъжете, които носят това, са по-склонни да изневеряват, казва ново проучване

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here