Садо-мазо с деца – Баленсиага премина границата

1

Луксозната модна къща Balenciaga се извини за представянето на деца, гушкащи се с плюшени мечета, облечени в робски екипи в последната си рекламна кампания. Заснети от фотографа Габриеле Галимберти, снимките, свързани с кампанията на Balenciaga Gift Shop, представят малки деца, облечени в линията Balenciaga Kids. Според оригиналното прессъобщение, публикувано миналата седмица, „кампанията се повтаря върху серията Toy Stories на художника, изследване на това какво хората събират и получават като подаръци“. В първоначалното си съобщение за пресата компанията каза, че линията включва “десетки нови продукти, вариращи от домакински принадлежности, дрехи за домашни любимци и аромати, от ежедневни артикули до колекционерски предмети с ограничено издание и мебели по поръчка”.

Но снимките предизвикаха гневна реакция в социалните медии.

Компанията публикува извинение в своя Instagram във вторник, като обяви, че я премахват. „Искрено се извиняваме за всяка обида, която нашата празнична кампания може да е причинила“, се казва в изявлението. „Нашите плюшени чанти с мечета не трябваше да бъдат представени с деца в тази кампания.

Веднага премахнахме кампанията от всички платформи.“ Фотографът Галимберти каза пред CNN в изявление в сряда, че режисурата и заснемането на кампанията са били извън неговите ръце. „Не съм в позиция да коментирам относно избора на Balenciaga, но трябва да подчертая, че нямах право по никакъв начин да избирам нито продуктите, нито моделите, нито комбинацията от тях.

Previous articleДобре дошли в селото на Дядо Коледа
Next articleНова Зеландия забранява цигарите за бъдещите поколения
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here