Съвети за бързо отслабване, които ви се искаше да знаете по-рано

16

Шансовете да сте запознати с основните съвети за бърза загуба на тегло (като това да ядете повече протеини и да приемате по-малко калории), но има и други, по-малко очевидни съвети, които могат да ви помогнат да свалите по-лесно излишни килограми.

Следете броя на калориите си във всяко ядене чрез приложение

Определете нуждите си от протеини, мазнини, въглехидрати за деня и използвайте приложение за проследяване на храната, за да знаете стойността на всяко ваше ядене за една седмица, предлага Дина Тотосегис, RD, регистриран диетолог и основател на Sprouting Foodies. “Това е чудесна отправна точка, защото ви позволява да разберете какви храни да добавяте или премахвате, за да коригирате диетата си и да създадете здравословен калориен дефицит”. Според Тотосегис това ниво на информираност може да ви помогне да промените режима си на хранене, което може да ви спести хиляди калории в дългосрочен план.

„Например, повечето хора не осъзнават колко захар консумират ежедневно от напитки, леки закуски и преработени храни, така че това внимание може лесно да обръне във ваша полза калориийния баланс, когато порциите се коригират или храните се заменят с по-здравословни“, казва тя.

Планирайте менюто си и си гответе повече храна

Планиране на менюто ви на седмична база, в това число пазаруване по списък и разпределяне на продуктите, което често предполага време от един до четири часа на седмица, посветени на това.

„Изследванията показват, че по-голямото време, отделено за приготвяне на храна, е свързано с по-добро (по-високо) качество на диетата“, обяснява тя.

Когато приготвяте собствени ястия у дома, имате повече контрол върху това, което ядете, което може да бъде особено полезно, ако се опитвате да отслабнете . Макар че това не винаги е опция, приготвянето на собствени ястия може да намали броя на калориите, които консумирате, и да увеличи нещата като съдържание на протеини и микроелементи.

Започнете с малки промени всеки ден, а не от един ден да промените цялостно всичко. Когато хората искат да преразгледат целия си начин на живот твърде бързо, това може да доведе до по-лесен бърнаут или желание да приключите с диетата.

Малките промени, като изхвърляне на картофения чипс и замяната му с парче ябълка след обяда е добра стъпка.

Консумирайте повече храни с отрицателен дисбаланс

Храните с отрицателен калориен баланс са трудносмилаеми и всъщност организмът използва повече енергия да ги разгради, което води и до орицателния калориен баланс.

Тези храни са например краставици: 15 kcal на 100 грама, ябълки: 59 kcal домати 17 kcal, чушка 25 kcal, праскова 43 kcal, лук 39 kcal, малина 49 kcal, моркови 41 kcal, диня 47 kcal, маруля 14 kcal, ягоди 47 kcal, тиквичка 14 kcal, патладжана 24 kcal, зеле 24 kcal и други.

Previous articleМъжете, които носят това, са по-склонни да изневеряват, казва ново проучване
Next articleКак да отгледаме алое вкъщи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here