Услугата фулфилмънт – професионализъм на отлична цена

11

Услугата фулфилмънт е сравнително ново явление, което се появи едва през последните няколко години на българския пазар (вижте на BigArena.net). То представлява вид логистична услуга, която съчетава в себе си голям брой помощни дейности, имащи за цел да улеснят дейността и разрастването на бизнеса на онлайн търговците.

Услугата обхваща всякакъв вид дейности, като се започне от складирането на инвентара, през неговото редовно попълване за да се избегнат липси, мине се през опаковането и се стигне до доставката на крайния потребител.

Изключително усещане за професионализъм

Тъй като във фулфилмънт центровете в България всеки служител се ангажира с определена дейност, този тип центрове отработват всичко до съвършенство. Това оставя вашите клиенти с усещането за изключителен професионализъм.

Така например, всяка пратка има стандартна и професионално изглеждаща опаковка, а доставката стига до тях много по-бързо, отколкото ако се бяхте ангажирали с нея сами.

Същото се отнася и за връщането на артикули. Тъй като служителите от фулфилмънт центъра отговарят за тази дейност, вашите клиенти ще получат най-високо ниво на обслужване, когато искат да върнат дадена стока.

Това, от своя страна, ще ги остави с впечатление, че сте изключително сериозен търговец, който се отнася с отличен професионализъм дори и към недоволните клиенти, като всъщност така ще има голям шанс да се върнат при вас в бъдеще.

Скъпа услуга ли е фулфилмънта

Фулфилмънт центровете са много полезни със своята дейност и изненадващо, тяхната услуга изобщо не е скъпа. Повечето дори могат да съчетаят няколко комплексни услуги, като крос докинг, маркетинг, кол център и други. Всъщност, има голяма вероятност разходите ви да паднат под границата, на която са били, преди да се обърнете към тяхното съдействие. Това намаление на цената става по няколко начина:

  1. Куриерските услуги на фулфилмънт центровете са по-ниски. Дори и ако ползвате един и същ куриер, фулфилмънт центровете правят много по-големи заявки, а от там следва, че получават съответно и много отстъпки.
  2. Цената, която плащате на месец е директно свързана с вашата печалба, тоест ако нямате продажби, не плащате нищо. Това е изключително ценно за вашия бизнес, а и се предполага, че когато сте много по-малко ангажирани с фулфилмънта, ще можете да реализирате много повече продажби.
  3. Опаковъчните материали ще ви струват много по-малко. Това става, тъй като специалистите, които извършват опаковането в центъра, знаят как да правят това както трябва за да спестят прахосването на материали за всяка една следваща поръчка.
Previous articleКакво е важно да знаете за ергономичните столове
Next articleЗъбен гранулом – коя е най-добрата превенция
Камелия Динчева е завършила „Социология, антропология и науки за културата“ в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), а нейните интереси са предимно в няколко области - икономика, бизнес, предприемачество, стартъп, иновации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here